Ongevallenverzekering Inzittenden Wat is wel en niet gedekt door deze ongevallenverzekering in-/opzittenden?

icon_wat-is-een

Wat is een ongevallenverzekering in-/opzittenden?

Deze verzekering keert een bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden door een verkeersongeval. Je kunt kiezen uit verschillende verzekerde bedragen. Dit is een aanvullende verzekering bij je autoverzekering.
icon_voor-wie

Voor wie?

De bestuurder en de passagiers van de auto.
icon_overlijden

Overlijden

Overlijdt de bestuurder of een passagier door een verkeersongeval? Dan krijgen de erfgenamen een bedrag.
icon_invalide

Invaliditeit

Raakt de bestuurder of een passagier blijvend invalide? Dan krijgt die een bedrag afhankelijk van de mate van invaliditeit. Zodra er een eindtoestand is bereikt, stellen wij de mate van invaliditeit vast. Is dit niet binnen 12 maanden na het ongeval? Dan vergoeden wij ook de wettelijke rente.

Extra informatie

Als er binnen 24 maanden na de melding van het ongeval nog geen eindtoestand is, dan kunnen wij besluiten om alvast één of meer voorschotten te geven.
icon_wanneer-keren-wij-uit

Wanneer keren wij uit?

Wij keren uit bij een verkeersongeval met de auto. Ook als je zelf schuldig bent, of als onduidelijk is wie aansprakelijk is.
icon_autoschade

Schade aan de auto

Schade aan de auto zelf is niet verzekerd. Daarvoor moet je een cascodekking voor je auto afsluiten.
icon_schade-aan-spullen

Schade aan spullen

Schade aan spullen in de auto is niet verzekerd.
icon_smartegeld

Smartengeld

We vergoeden geen smartengeld bij letselschade.

Extra informatie

Met smartengeld bedoelen wij een vergoeding voor de geleden pijn en verminderde levensvreugde, zoals die in vergelijkbare gevallen door de rechter wordt toegewezen.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Je bent bijvoorbeeld niet verzekerd bij opzet of als de bestuurder rijdt zonder rijbewijs. En bij misbruik door de bestuurder van alcohol of drugs. En tijdens verhuur of vervoer tegen betaling. Je bent ook niet verzekerd als de zitplaats niet voldoet aan de wettelijke eisen.
icon_let-op

Let op

Is het aantal inzittenden groter dan wettelijk is toegestaan? Dan verlagen wij de uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden volgens de verhouding: toegestaan aantal inzittenden/werkelijk aantal inzittenden.
icon_speciaal

Extra: directe nabijheid van de auto

Je bent ook verzekerd als je een verkeersongeval krijgt in de directe nabijheid van de auto. Wanneer je in- of uitstapt, onderweg de auto repareert of medeweggebruikers helpt.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de ingangsdatum die op je polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan ons. Je kunt je verzekering op elk moment opzeggen. Je verzekering stopt dan een maand later.