Inboedelverzekering Allrisk Wat is wel en niet gedekt door deze inboedelverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een inboedelverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade aan spullen in je huis. Wij vergoeden schade door onder andere brand, diefstal, inbraak, neerslag, inslag van hagelstenen, storm, lekkage, aanrijding, omvallen van bomen en schade door vallen en stoten.

Extra informatie

Naast de schadevergoeding vergoeden wij ook de kosten die je moet maken om schade te voorkomen of te beperken, zoals bereddingskosten, kosten voor noodvoorzieningen, opruimingskosten, saneringskosten, kosten voor vervangend onderdak, extra levensonderhoud en tijdelijke opslag.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

Alle spullen in je huis, zoals meubels, TV's, boeken, apparatuur, keukengerei, serviesgoed, kleding, gordijnen, sieraden, kunst, verzamelingen, muziekinstrumenten en sportuitrustingen.

Extra informatie

Bij je inboedel horen onder andere ook je huisdieren, geld, scooter, (elektrische) fiets, zitmaaier, scootmobiel, medische apparatuur (ook gehuurd of in bruikleen), tuinaanleg, tuinmeubelen, jacuzzi, tuingereedschap, wasgoed en je huurders- of eigenarenbelang.
icon_sieraden

Sieraden

Sieraden zijn standaard tot € 6.000 verzekerd, ook tegen diefstal. Heb je een hogere waarde aan sieraden en wil je die verzekeren? Je kunt het verzekerd bedrag verhogen. Wij vergoeden dan maximaal het bedrag dat je hebt opgegeven.

Extra informatie

Wil je je sieraden tegen verlies en buiten je huis verzekeren? Dat kan met de keuzedekking Kostbaarheden verlies en buitenshuis. Kijk voor meer informatie bij het onderwerp 'Spullen buiten huis' op deze Verzekeringskaart.
icon_apparatuur

(Audio-) apparatuur

(Audio-, video-, beeld-, foto-, film-, computer)apparatuur is standaard tot € 15.000 verzekerd, ook tegen diefstal. Heb je een hogere waarde aan deze apparatuur en wil je die verzekeren? Je kunt het verzekerde bedrag verhogen. Wij vergoeden dan maximaal het bedrag dat je hebt opgegeven.

Extra informatie

Wil je je mobiele apparatuur buiten je huis verzekeren? Dat kan met de keuzedekking Kostbaarheden verlies en buitenshuis en de keuzedekking Mobiele elektronica. Kijk voor meer informatie bij het onderwerp 'Spullen buiten huis' op deze Verzekeringskaart.
icon_buiten-huis

Spullen buiten huis

Je spullen zijn buiten je huis beperkt verzekerd. Wil je je kostbaarheden en mobiele elektronica buiten je huis verzekeren? Dat kan met de keuzedekking Kostbaarheden verlies en buitenshuis en de keuzedekking Mobiele elektronica.

Extra informatie

Met de keuzedekking Kostbaarheden verlies en buitenshuis zijn onder andere sieraden en fotoapparatuur overal ter wereld verzekerd. Je kunt kiezen uit 3 verzekerde bedragen: € 7.500, € 15.000 of € 25.000. Met de keuzedekking Mobiele elektronica zijn onder andere smartphones en tablets overal in Nederland verzekerd. Zonder maximum en eigen risico.
icon_wanneer-niet

Wat is niet verzekerd?

Schade door onder andere aardbeving, overstroming, constructiefouten, dieren, onvoldoende onderhoud en schade die geleidelijk is ontstaan is niet verzekerd. Schade veroorzaakt door je opzet of roekeloosheid of als in je huis criminele of strafbare activiteiten plaatsvinden is ook niet verzekerd.
icon_vallen

Vallen en stoten

Schade aan je inboedel door vallen en stoten is verzekerd. Bijvoorbeeld een kast die omvalt en daardoor beschadigt. Of een glas rode wijn die je laat vallen op je vloerkleed.

Extra informatie

Wil je je mobiele elektronica, zoals je smartphone, tablet of laptop ook tegen vallen en stoten verzekeren? Dat kan met de keuzedekking Mobiele elektronica.
icon_let-op

Let op

Waterschade is niet altijd gedekt. Bijvoorbeeld als de waterschade ontstaat door lekkende kitvoegen of als neerslag binnenkomt door openstaande ramen of deuren. Ook is er een beperkte dekking als je huis leeg staat, onbewoond, buiten gebruik of gekraakt is en als je gaat verbouwen of aanbouwen.
icon_speciaal

Extra: keuzedekkingen

Je kunt kiezen voor de volgende aanvullende keuzedekkingen: Kostbaarheden verlies en buitenshuis, Mobiele elektronica, Beroepsuitrusting, Verhuur, Inboedel op een ander adres en Glas. Check de voorwaarden of vraag advies aan je verzekeringsadviseur.
icon_verzekerd-bedrag

Verzekerd bedrag

Je inboedel is zonder maximum tegen nieuwwaarde verzekerd. Op je polisblad staat dan ook geen verzekerd bedrag. Wel gelden voor bepaalde spullen in je huis maximale vergoedingen of vergoeden wij de schade naar dagwaarde.

Extra informatie

Wij vergoeden onder andere de dagwaarde als je spullen minder waard zijn dan 40% van de huidige nieuwwaarde, bij scooters en zitmaaiers, gehuurde spullen en mobiele elektronica. Check de voorwaarden en de afschrijvingslijst of vraag advies aan je verzekeringsadviseur.
icon_contra-expert

Contra-expertise na schade

Wil je een eigen expert inschakelen? Dan krijg je de redelijke kosten daarvan vergoed. De expert moet zich wel houden aan de Gedragscode Expertiseorganisaties of vergelijkbaar deskundig zijn op het gebied van schadevaststelling. Neem over de vergoeding van deze kosten vooraf contact met ons op.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Je kiest zelf je eigen risico: € 0, € 100 of € 500. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie. Bij de keuzedekkingen Glas, Beroepsuitrusting, Kostbaarheden verlies en buitenshuis en Mobiele elektronica geldt het gekozen eigen risico niet.

Extra informatie

Woon je in een huurhuis? Of ben je eigenaar van een koopappartement? Bij schade door storm aan je huurders- of eigenarenbelang geldt altijd een eigen risico van € 75.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de ingangsdatum die op je polisblad staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan ons. Je kunt je verzekering op elk moment opzeggen. Je verzekering stopt dan een maand later.