Bromfietsverzekering WA + Casco Beperkt Wat is wel en niet gedekt door deze bromfietsverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een bromfietsverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade aan anderen die wordt veroorzaakt door of met je bromfiets (of snorfiets). De verzekering voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is verplicht. Daarnaast ben je verzekerd voor schade aan je eigen bromfiets door een aantal gebeurtenissen. Zoals brand en diefstal.

Extra informatie

Je helm is standaard meeverzekerd.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

Als je met je bromfiets schade veroorzaakt aan anderen of andermans auto, bromfiets of spullen. Dit is een wettelijk verplichte verzekering.
icon_diefstal-bromfiets

Diefstal of total loss

Bij diefstal of total loss van de bromfiets krijg je de dagwaarde. Bij diefstal vergoeden wij de schade alleen als je bromfiets goed beveiligd was.
icon_schade-natuur

Schade door brand of natuur

Je bent verzekerd voor schade door bijvoorbeeld brand, hagel, bliksem, storm, overstroming of aanrijding met een loslopend dier.
icon_schade

Schade aan eigen bromfiets

Andere schade aan je eigen bromfiets is niet verzekerd.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Je bent bijvoorbeeld niet verzekerd bij schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs. En door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling.

Extra informatie

Heb je schade aan een ander veroorzaakt? Dan vergoeden wij de schade wel aan de benadeelde partij. Maar wij hebben het recht om de schade op jou te verhalen. In dat geval moet je de schade aan ons terugbetalen.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Het eigen risico is € 100. Dit geldt bij schade aan je eigen bromfiets. Maar laat je een andere bestuurder op je bromfiets rijden? Zie dan de informatie bij 'Let op '.
icon_let-op

Let op

Is de werkelijke bestuurder van de bromfiets jonger dan de regelmatige bestuurder die op je polis staat? En is die werkelijke bestuurder jonger dan 24 jaar? En is er schade ontstaan aan anderen tijdens het rijden (bijvoorbeeld een botsing). Dan geldt een eigen risico van € 1.000.

Extra informatie

Dit eigen risico geldt voor de verzekering Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Wij vergoeden de schade aan de benadeelde partij, maar jij moet het eigen risico aan ons terugbetalen. Schade aan je eigen bromfiets door een botsing is niet verzekerd. Daarvoor geldt een Casco Allriskverzekering.
icon_speciaal

Extra: beloning bij geen schade en aanvullende verzekeringen

Voor elk jaar dat je geen schade claimt, kun je premiekorting krijgen. Tot een maximum van 75%. Als je schade claimt, dan kan de korting (deels) vervallen.

Extra informatie

Let op: je kunt ook nog kiezen voor de volgende aanvullende verzekeringen: Ongevallen Opzittenden, Schade Opzittenden en Rechtsbijstand Motorrijtuigen.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de ingangsdatum die op je polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan ons. Je kunt je verzekering op elk moment opzeggen. Je verzekering stopt dan een maand later.