Aansprakelijkheidsverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze aansprakelijkheidsverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade als je per ongeluk iemand verwondt (letsel) of spullen van een ander beschadigt. En als je volgens de wet aansprakelijk bent voor deze schade.

Extra informatie

Ook als je per ongeluk een huisgenoot verwondt, dan is dat verzekerd.
icon_voor-wie

Voor wie?

Jij, je gezinsleden en andere huisgenoten. Ook huispersoneel (zoals een au pair of werkster) en je huisdier is verzekerd.

Extra informatie

Huisgenoten zijn ongehuwde (pleeg- en stief)kinderen, logees en inwonende familieleden. Ook uitwonende ongehuwde kinderen die studeren in Europa zijn verzekerd.
icon_logeren

Oppassen of logeren

Aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt tijdens oppassen of tijdens logeren bij iemand anders is verzekerd. Is de schade aan de oppas veroorzaakt door je kind of huisdier tijdens het oppassen? En ben je niet aansprakelijk? Maar dit wil je wel verzekeren? Kies dan onze Sterdekking.

Extra informatie

Sterdekking: je verzekert de schade die je kind jonger dan 14 jaar of huisdier aan de oppas of aan zijn of haar spullen heeft veroorzaakt. Ook als je niet aansprakelijk bent. De oppas moet een ander zijn dan een verzekerde.
icon_vriendendienst

Schade tijdens een vriendendienst

Schade die je veroorzaakt tijdens een vriendendienst is verzekerd tot maximaal € 12.500,-. Ook als je niet aansprakelijk bent.

Extra informatie

Bijvoorbeeld: je helpt een vriend om zijn wasmachine te tillen. En deze gaat stuk omdat je hem uit je handen laat vallen.
icon_huisdier

Schade door een huisdier

Schade die jouw huisdieren bij iemand anders veroorzaken, is verzekerd.

Extra informatie

Bijvoorbeeld: je hond rukt zich los en rent plotseling de straat op. Hierdoor raakt een fietser gewond.
icon_wonen

Schade door de eigen woning

Schade veroorzaakt door je woning in Nederland, waarvan je de eigenaar bent, is verzekerd. Bijvoorbeeld een dakpan die op de auto van de buurman valt. Heb je een tweede woning, recreatiewoning of stacaravan in Europa? Kies dan onze Sterdekking

Extra informatie

Sterdekking: je bent verzekerd voor schade die wordt veroorzaakt door je tweede woonhuis, recreatiewoning, huisje op een volkstuincomplex of stacaravan in Europa. Ook als je deze verhuurt.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Bij schade door opzet of een misdrijf. Of als het gaat om schade aan je eigen spullen of die van je gezinsleden of huisgenoten.
icon_geleend

Schade aan gehuurde of geleende spullen

Schade aan gehuurde spullen is niet verzekerd. Schade aan geleende spullen is wel verzekerd tot maximaal € 12.500,-

Extra informatie

Huur je een woning of vakantieverblijf? Dan ben je in bepaalde gevallen wel verzekerd. Raadpleeg je polisvoorwaarden of vraag je adviseur om advies.
icon_auto

Schade door auto

De aansprakelijkheid voor schade met of door motorrijtuigen is niet verzekerd. Dit valt onder je autoverzekering (WA).

Extra informatie

Is de schade veroorzaakt door bijvoorbeeld een maaimachine (maximum van 16 km/pu) of een elobike? Dan ben je wel verzekerd. Voor meer informatie: raadpleeg je polisvoorwaarden of vraag je adviseur om advies.
icon_sport-en-spel

Schade door sport en spel

Als je tijdens het sporten per ongeluk een medespeler verwondt, dan ben je vaak niet aansprakelijk. Ook als je tijdens een sport- en spelsituatie de spullen van een ander kapotmaakt. De schade wordt dan niet vergoed, maar wij kunnen namens jou wel verweer voeren richting de schadelijdende partij.
icon_werk

Schade tijdens werk

De aansprakelijkheid voor schade die ontstaat tijdens betaald werk is niet verzekerd. Aansprakelijkheid voor schade die is veroorzaakt tijdens vrijwilligerswerk is wel verzekerd. Ook als je daar een kleine onkostenvergoeding voor krijgt.

Extra informatie

Je bent wel verzekerd voor de aansprakelijkheid voor schade die je ongehuwde kinderen veroorzaken tijdens vakantiewerk, bijbaan of het lopen van stage. Raadpleeg je polisvoorwaarden of vraag je adviseur om advies.
icon_let-op

Let op

Valt de schade onder de dekking van de verzekering? Maar ben je niet aansprakelijk? Dan kunnen wij namens jou verweer voeren richting de persoon die jou aansprakelijk heeft gesteld.
icon_speciaal

Extra: verhaalsbijstand

Wil je schade verhalen die door een ander is veroorzaakt? Kies dan voor onze keuzedekking Verhaalsbijstand.

Extra informatie

Raadpleeg je polisvoorwaarden of vraag je adviseur om advies.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Je hebt geen eigen risico. Wil je wel een eigen risico tegen premiekorting? Dan kun je kiezen voor een eigen risico van € 100,- of € 500,-. Ook kun je kiezen voor een eigen risico van € 250,- voor schade veroorzaakt door kinderen of huisdieren.

Extra informatie

Voor de keuzedekking Verhaalsbijstand geldt het gekozen eigen risico niet.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de ingangsdatum die op je polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan ons. Je kunt je verzekering op elk moment opzeggen. Je verzekering stopt dan een maand later.